25. marec

Kampaň 25. marec Deň počatého dieťaťa sme začali v sobotu 17. marca 2018 Púťou za život v Rajeckej Lesnej. Svätej omši predsedal Mons. Tomáš Galis, žilinský biskup, koncelebroval miestny farár o. Ján Rusnák a ďalší štyria kňazi.  V homílii otec biskup vyzdvihol motto tohtoročnej kampane „Ďakujem, že som“. Povzbudil prítomných k vďačnosti za život a pripomenul, že človek nebude šťastný, ak nebude žiť solidaritu, teda ak sa sústredí len na seba a zabudne dávať. „Keď sa človek naučí deliť a vidieť v druhých Ježiša, vedy aj on porastie v láske,“ zdôraznil Mons. Galis. Po svätej omši boli chvály za život ktoré viedli Lámačské chvály a skupina F6.

V ten istý deň o 18.30 hod v popradskej Konkatedrále Sedembolestnej Panny Márie slávil svätú omšu za život  a za všetkých, ktorí slúžia životu, Mons. Štefan Sečka, spišský diecézny biskup. V homílii spomenul, že tí ktorí slúžia životu nie sú zapísaní v Guinessovej knihe rekordov, ale v knihe života.

V nedeľu 18. marca táto duchovná podpora kampane Deň počatého dieťaťa pokračovala v Trnave, v Katedrále sv. Jána Krstiteľa. Svätú omšu celebroval Mons. Ján Orosch, trnavský arcibiskup. Počas homílie vyzdvihol dôležitosť kampane, ktorú každoročne organizuje Fórum života vo všetkých kútoch Slovenska s podporou otcov biskupov, a spoločne sa usilujú klásť dôraz na ochranu ľudského života a jeho dôstojnosti. Otec biskup vyjadril radosť, že táto dôležitá spoločenská téma sa dostáva stále viac do povedomia verejnosti.  Po všetkých troch svätých omšiach dobrovoľníci rozdávali biele stužky – symbol kampane stužky spolu s informačnými materiálmi ku kampani.

V sobotu 24. marca 2018 bude sláviť svätú liturgiu s úmyslom ochrany ľudského života od počatia na známom pútnickom mieste – v Bazilike Minor v Ľutine – prešovský arcibiskup a metropolita Mons. Ján Babjak, ktorý aj listom vyjadril podporu kampani Deň počatého dieťaťa a všetkým snahám chrániť ľudský život v každej jeho fáze. Srdečne pozývame všetkých, ktorí zdieľajú túto myšlienku, aby prišli na túto slávnosť, aj aby povzbudili duchovných otcov vo svojej farnosti, aby spomenuli 25. marec – Deň počatého dieťaťa počas svätých omší v tomto období, aby sme si čo najviac pripomenuli potrebu chrániť prirodzené hodnoty, pretože každý jeden z nás bol kedysi počatým človekom a všetci by sme mali ďakovať za dar, ktorým bola možnosť narodiť sa na tento svet. „Ďakujeme otcom biskupom, všetkým kňazom a veriacim za modlitbu za život a akcie, ktoré sa pri tejto príležitosti konajú, aby sa v našom národe rozmáhala kultúra života a dávala novú nádej do budúcna,“ uviedla Anna Siekelová, koordinátorka kampane.

Prinášame aj pár fotografií z púte v Rajeckej Lesnej:

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *