25. marec

Blog 2024

Nemilosrdné štatistiky neboli útechou: Matkina cesta k uzdraveniu po strate bábätka

V srdcervúcej osobnej výpovedi matka opisuje svoju cestu cez bolesť a smútok po strate bábätka v deviatom týždni tehotenstva. Tento článok ponúka pohľad do intímnych myšlienok a pocitov viny, ktoré ju prenasledovali, a opisuje, ako rozhodnutie o dôstojnom pohrebe jej nenarodeného dieťaťa pomohlo začať proces uzdravenia.

Nádej v čase skúšky: Perinatálny hospic ako svetlo v tieni utrpenia

Perinatálny hospic predstavuje unikátny prístup k starostlivosti, ktorý transcendentne prekračuje hranice tradičnej medicíny a prináša nádej rodinám čeliacim nepriaznivým prognózam. Páter Milan Grossmann, zakladateľ projektu Plášť Vincenta de Paul, rozpráva o význame šíriť myšlienku paliatívnej starostlivosti už od prenatálneho obdobia

Projekt Fóra života Zachráňme životy úspešne pokračuje aj v jarných dňoch

Jarné dni sú ako stvorené pre oslavu nového života a takým projekt Zachráňme životy rozhodne je. Pomoc, spolupráca a ochota pomôcť sú pre projekt charakteristické. Nové klientky, krásne narodené deti a ochotní darcovia, to dnes skutočne stojí za oslavu.

Blog 2023

Kampaň Deň počatého dieťaťa 2023 je za nami

Čo priniesol 23. ročník kampane? Nová téma, tri zaujímavé podtémy a hymna Život je dar

Podcast so zakladateľkou Agentúry podporovaného zamestnávania: Každý môže pracovať, ak mu vytvoríme správne podmienky

Vypočujte si podcast so zakladateľkou Agentúry podporovaného zamestnávania a občianskeho združenia Inklúzia o svete Downovho syndrómu.

Manželia Gavalovci: Naša Terezka Mattea bola pre svet nedokonalá, pre nás vzácny dar

Rozprávame sa s Veronikou a Tadeášom Gavalovcami, ktorí zložili hymnu kampane Deň počatého dieťaťa 2023 s názvom Život je dar.

PODCAST S BIOETIČKOU: BIOETIKA AKO ZÁKLAD KRITICKÉHO MYSLENIA PRE OCHRANU ŽIVOTA

Čo vlastne bioetika znamená, aké dilemy rieši a ako nám môže v živote pomôcť? Rozprávali sme sa s bioetičkou Pavlou Bicianovou, ktorá v podcaste približuje tému 23. ročníka kampane Deň počatého dieťaťa Bioetika ako základ kritického myslenia pre ochranu života.

MIRIAM LEXMANN AKTUÁLNE NIELEN Z EURÓPSKEHO PARLAMENTU​

Europoslankyňa Miriam Lexmann (KDH) a členka predsedníctva Fóra života sa na pôde Európskeho parlamentu i na Slovensku intenzívne venuje aj otázkam ochrany života a ľudskej dôstojnosti.

Začína kampaň 25. marec Deň počatého dieťaťa 2023

Zajtra začína kampaň Deň počatého dieťaťa, ktorej témou je Bioetika ako základ kritického myslenia pre ochranu života. Pripravili sme množstvo zaujímavých podcastov a blogov, diskusiu v spolupráci s 4life.sk a krátky dokumentárny film. 📚🎙️🎞️

Blog 2022

Život je krásny očami pôrodnej asistentky Katky

Má 21 rokov, študuje 2. ročník na Jesseniovej lekárskej fakulte odbor pôrodná asistencia. V rozhovore zdieľala svoje rozhodovanie sa pre tento odbor i svoje pocity počas momentu príchodu na svet nového človiečika. 

Vizuál kampane 2022

Vizuál tohtoročnej kampane Dňa počatého dieťaťa nadväzuje na minuloročný vizuál. Avšak v jeho obsahu dominuje ešte niečo iné – dôležité a zásadné… 

 

Tlačová správa: Deň počatého dieťaťa aj tento rok

Štartujeme 22. ročník celoslovenskej osvetovej kampane Deň počatého dieťaťa.  Cieľom je poukázať na fakt, že každý ľudský život začína počatím. Mottom tohtoročnej kampane je „Život je dar“.  V súvislosti ťažkými celospoločenskými okolnosťami si uvedomujeme, že život potrebuje nádej.

UMYTE SI RUKY A OSLÁVTE S NAMI ŽIVOT!

Predstavujeme Vám mydlo CEFERINO. Je to mydlo, ktoré 3-krát čistí, pretože očistí Vaše ruky, chráni prírodu a pomáha čistiť srdcia, a to najmä srdcia Rómov, ktorým dáva prácu. Naše mydlá sú vyrobené zo zbytkových surovín, a pritom neškodia prírode, sú v nej odbúrateľné.

Blog 2021

ODVAHA DNES

25. marec je dňom pripomienok viacerých udalostí. Je Dňom zápasu za ľudské práva a aj s tým súvisiacim Dňom počatého dieťaťa.

NEKONEČNO + JEDEN od Candlera

Špecialita kampane Deň počatého dieťaťa pre rok 2021:

Práca, ktorá vonia. Atmosféra v konzerve. Malá rodinná firma, kde majú najviac sóje vo forme voňavého vosku. Dá sa zakonzervovať atmosféra spomienok?

Prinášame rozhovor s manželmi Eli a Martinom Dzurňákovcami, autormi projektu candler.sk, ktorí vo svojej dielni pre Fórum života pripravili špeciálny produkt ku kampani Deň počatého dieťaťa v roku 2021 – sviečku NEKONEČNO + JEDEN.

Zuzana: Nenapadlo ma, že vytúžené tehotenstvo bude načasované s rakovinou

Dlho očakávané druhé tehotenstvo a k nemu ako bonus karcinóm štítnej žľazy. Čo sa dialo v mysli a živote Zuzany M. (meno má ostať utajené? V každom prípade aspoň vek) po zistení tehotenstva a ochorenia? Ako prebiehala operácia? Zmenila rakovina vnímanie hodnoty života?  

Začína 21. ročník kampane Deň počatého dieťaťa 2021

„Život je dar.“ - pod týmto mottom sa už po dvadsiaty prvý raz rozbieha celoslovenská kampaň Deň počatého dieťaťa, ktorú organizuje Fórum života, o.z. V tejto zložitej a náročnej dobe chceme radostným a pozitívnym spôsobom vniesť do spoločnosti nádej a vďačnosť. Vďačnosť za život - za svoj vlastný a za životy našich blízkych.

Vizuál kampane Deň počatého dieťaťa 2021

Tohtoročný vizuál Dňa počatého dieťaťa znázorňuje náš životný príbeh - od počatia po prirodzenú smrť. Vľavo je bábätko, ktoré je znázornené ešte v prenatálnom štádiu a vpravo kráčajúci starček, ktorý predstavuje jeseň života, starobu. V centre sa nachádza tohtoročné heslo: Život je dar. Nech sú okolnosti akékoľvek, život je dar. Rozmanitosť životných okolností predstavuje slnko a oblak, v prostriedku je naznačená dúha. Tieto okolnosti však nevieme ovplyvňovať, môžeme ich jedine prijať tak, ako nám “zhora” prichádzajú do našich všedných dní.

Ozdobme  Slovensko bielymi stužkami!

Prečo si pripnúť bielu stužku? Pretože život je dar – od počatia po prirodzenú smrť.

Pomôžte nám ho chrániť pripnutím virtuálnej bielej stužky na mapu.

A ako Fórum života prispieva k ochrane života?

# Zmestí sa nás na mapu 1000? Naplňme spoločne tento cieľ!

 

WEBINÁR: Nečakané tehotenstvo v mojom okolí

Fórum života v spolupráci s 4life mission a Poradňou Alexis Vás srdečne pozývajú na online webinár „Nečakané tehotenstvo v mojom okolí“. Webinár pripravujeme v rámci kampane Deň počatého dieťaťa a uskutoční sa 24. 3. 2021 o 17.00 hod. na platforme ZOOM.

Marika Gašparová:
Veľká rodina ma naučila modliť a mať viac času s deťmi

Rozhovor uverejňujeme v rámci kampane Deň počatého dieťaťa. Aj prostredníctvom svedectva takýchto osobností chceme šíriť motto kampane, že „Život je dar“. Marika Gašparová žila pred desiatimi rokmi úplne obyčajný život všednej rodiny troch detí. Veľkú rodinu si niky nevedela u seba predstaviť. Dnes roztáčajú každý deň kolotoč pre 8 detí doma, oslavy u nich majú náramnú šťavu. Jej motorom je modlitba a dialóg.

Mária Krajčová:
S neplánovaným dieťaťom som prežila najkrajšie materstvo

Pre Mary bola farmácia niečím, čo zaberalo celý jej zorný uhol vnímania služby – navyše sa v nej cítila ako ryba vo vode. Čo sa môže stať, ak ale Boh chce dať šikovnej farmaceutke pred oči iné priority? Dnes trojnásobná mama Mária Krajčová (31) vie o svojom vnútornom o prerode hodnôt svoje.

Blog 2020

Príbeh bojovníčky Kristíny a jej Patrika

Prvou reakciou bolo oznámenie, že mám zhubný nádor na predĺženej mieche a ,,dieťa musí preč“.

Pripnite si VIRTUÁLNU STUŽKU a podporte projekty Fóra života

Potom ako prispejte na naše projekty sa na mape objaví biela stužka podľa miesta vášho bydliska.

Bol to zázrak, že sme spolu s Ondrejkom prežili

Príbeh mladej mamičky, ktorá počas tehotenstva prekonala viacero zdravotných komplikácií.

Posolstvo kampane 25.marec - Deň počatého dieťaťa

Píše predsedníčka Fóra života Marcela Dobešová: ,,V prvom rade 20 rokov je doba, kedy z počatého ľudského života sa stáva dospelý človek. Pre mňa osobne je to doba výmeny generácií. Za tú dobu sa zmenilo správanie ľudí, zmenila sa aj legislatíva..."

Výnimočný Deň počatého dieťaťa

Marek Michalčík sa zamýšľa nad tohtoročným ročníkom kampane.

Nielen rúško, ale ani biela stužka nie je hanba

Keď sa v týchto dňoch snažíme ukryť pred epidémiou, nezabudnime na tých, ktorí sa nedokážu skryť pred upieraním základných ľudských práv, uviedla europoslankyňa a členka predsedníctva Fóra života Miriam Lexmann.

Slovo+: Soňa o svojom dieťatku s vážnou diagnózou: Kto iný by ho mal milovať, ak nie mama?

Aj naši mediálni partneri sa zapojili do kampane. Redaktorka Mária Kohutiarová pripravila silný rozhovor s mamičkou.

eRko: Aj neviditeľný človek je dar


eRko, náš partner kampane, pozývame urobiť si dobrý čajík doma a k nemu si prečítať krátky blog z Cesty eRkára.

VOX: Treba zmeniť myslenie


Dvojtýždenník VOX je rovnako náš mediálny partner. Priniesol exkluzívny rozhovor s predsedníčkou Fóra života Marcelou Dobešovou.