25. marec

UMYTE SI RUKY A OSLÁVTE S NAMI ŽIVOT!

Predstavujeme Vám mydlo CEFERINO. Je to mydlo, ktoré 3-krát čistí, pretože ❶ očistí Vaše ruky, ❷ chráni prírodu a ❸ pomáha čistiť srdcia, a to najmä srdcia Rómov, ktorým dáva prácu. Naše mydlá sú vyrobené zo zbytkových surovín, a pritom neškodia prírode, sú v nej odbúrateľné. Pomáhame nájsť využitie nevyužitého, toho, čo je v očiach ľudí nepotrebné. Tieto mydielka s láskou a starostlivosťou vyrábajú rómske ženy. Ďakujeme, že spolu s nami chránite vodné toky a dôstojnosť každého človeka. Spolu robíme svet krajším miestom. Kúpou tohto výrobku podporíte Fórum života, o. z., ktoré pomáha ochraňovať život od počatia po prirodzenú smrť.

Vierka, Danka a Iveta veľmi dobre poznajú nezameniteľnú vôňu bábätka. No tiež vedia, aký je život krehký a čo znamená prísť o vytúžené dieťatko. Tieto rómske ženy pracujú v Krajskom centre rómskej misie a s nadšením pomáhali pri distribúcii Sviečok za nenarodené deti, najmä medzi ďalšie rómske ženy. Spolu sme sa rozhodli urobiť niečo pre to, aby si ľudia pripomenuli aj Deň počatého dieťaťa. Povedali sme si, že “vôňa bábätka” bude krásny názov pre mydlo, ktoré každému pripomenie, že každý život, a zvlášť ten ľudský, je neopakovateľným zázrakom a darom priamo od Stvoriteľa.

Rýchlo sa z nich stali “chemické inžinierky” – a zistili, že vyrábanie mydla je podobné pečeniu či príprave domáceho krému. Hrniec, váha, mixér, vareška, formy… a mydlá sú hotové. Nezabudnúť však na rukavice a ochranné okuliare. Postup zvládajú už úplne samy, bez pomoci. Mydiel pribúda jedna radosť.

Mydlá CEFERINO však nie sú obyčajné. Vyrábajú sa ekologickými postupmi, šetrnými k prírode, a sú zo zbytkových surovín. Ich kúpou pomáhate nielen chrániť život, ale aj prírodu, podporujete lokálnosť a navyše napomôžete pri pastorácii Rómov. “CEFERINO” je poslovenčené meno 1. rómskeho blahoslaveného – Zefirína Jimenéza Mallu, ktorého poctivá a čestná práca je pre nás vzorom.

Vierka, Danka a Iveta sami vo svojich životoch spoznali, ako veľmi potrebujú Božiu pomoc – a to chcú komunikovať aj iným. Pri práci občas pomáha aj mladá dobrovoľníčka Betka, ktorá vyrastala v Detskom domove a teraz žije v Domove na polceste. Ženy z rómskej misie – no najmä Vierka – sa jej stali akoby druhými matkami. Vypočujte si Vierkino svedectvo, ako po spontánom potrate musela odpustiť nielen lekárom a sebe, ale i Bohu.